Historik

Diamantens förskola AB är Uppsalas första personaldrivna förskola och startade i februari 1992. Då hette vi Diamantens personaldrivna förskola och drevs i form av en ekonomisk förening.

I augusti 2010 ändrade vi bolagsform till AB.

Förskolan är belägen i Uppsala i stadsdelen Trädgrådsstaden i närheten av Norby.

Diamantens förskolas öppettider är kl 7.15  – 17.15 måndag t.o.m. fredag.

Runt förskolan finns naturområdet Hågadalen med sin fina skog och stora häst/fårhagar på gångavstånd från förskolan.

Detta är fantastisk tillgång för vår förskola då vi ofta är ute med barnen i skog och mark eftersom natur är ett av våra arbetsområden..

Vår pedagogik

Vi arbetar med barnen i åldersgrupper och försöker ha ca 8 barn i varje liten grupp.

På småbarnsavdelningarna upp till barnen är 3 år har vi 2 ansvariga pedagoger i varje grupp, när barnen blir 4 år  följer en av dessa pedagoger med barnen.

RÖRELSE NATUR OCH SKAPANDE ÄR VÅRA LEDORD!

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

I år jobbar vi med GRÖN FLAGG som systematiskt kvalitetsarbte